Charitativní aukce pro děti

15.11.2016

Chcete pomoct sportovat dětem, kterým v tom brání handicap nebo nedostatek financí? Pak vydražte některé ze sportovních artefaktů na www.sportovniaukce.cz pod názvem “Charitativní aukce: Sport je více než pouhý výkon”, udělejte radost sobě nebo někomu blízkému a hlavně mladým sportovcům. Až do 15. prosince 2016 můžete získat například hokejky Jaromíra Jágra nebo Tomáše Hertla, kombinézu trojnásobné olympijské vítězky Martiny Sáblíkové, cyklistické tretry dvojnásobného olympijského medailisty Jaroslava Kulhavého nebo raketu tenisového srdcaře Radka Štěpánka. Výběr je daleko širší – všechny artefakty si můžete prohlédnout osobně na výstavě v prvním patře pražského obchodního centra Quadrio denně od 9 do 21 hodin.

CON_AUKCE_20-1 Pro fotbalové fanoušky je připraven dres fotbalisty Patrika Bergera z mistrovství Evropy v roce 2000. Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda věnoval několik triček z letošních her v Riu. Nechybí ani podepsaný obraz od sprinterské superstar Usaina Bolta.

„Jako patron České olympijské nadace se poměrně často setkávám s dětmi, které podporujeme a znám jejich příběhy. Proto vím, že vybrané peníze jdou na správné účely. Já sám jsem do aukce věnoval například tričko z olympijské vesnice v Rio de Janeiro“, říká David Svoboda, moderní pětibojař s olympijským zlatem. „Každý, kdo si zde něco vydraží, udělá radost nejen sobě, ale hlavně pomůže dětem, a to jsme na začátku potřebovali všichni“, dodává Svoboda. CON_AUKCE_52-1

Vybrané peníze pomohou dětem, které podporují Česká olympijská nadace a Nadace Jedličkova ústavu.

„Česká olympijská nadace ulehčuje cestu ke sportu dětem, kterým na ní brání nedostatek peněz. Pokud například rodina pobírá sociální dávky, může zažádat o peníze na sportovní vybavení nebo soustředění,“ vysvětluje Martina Voříšková, manažerka České olympijské nadace. „Peníze z dražby věnujeme dětem z dětských domovů Tachov a DOMINO Plzeň na sportovní aktivity jejich dětí.”

Nadace Jedličkova ústavu se dlouhodobě zaměřuje na více oblastí podpory dětí a mladých lidí s handicapem. Finanční prostředky věnuje například pro sportovní klub handicapovaných, z jehož řad se rekrutují nejen rekreační sportovci, ale i paralympionici. „Aktuálně se věnujeme podpoře bezbariérové dopravy pro klienty Jedličkova ústavu a škol. Snažíme se o to, aby pro ně veškeré aktivity od vzdělávání, práce, přes kulturu až po volný čas byly dostupnější,“ řekl Jan Mazoch za Nadaci Jedličkova ústavu.

Kdo se rozhodne dražit sportovní předměty, ať už se záměrem získat zajímavé věci do sbírky či přispět na dobrou věc a pomoci tak druhým, má možnost v době od 10.11. do 15.12.2016 na www.sportovniaukce.cz, pod názvem “Charitativní aukce: Sport je více než pouhý výkon”. Každý artefakt k vydražení je na stránkách aukce nafocený a na popisku má i svou legendu. Po přihlášení lze začít přihazovat a hlavně si hlídat konec aukce!

 

 

Partneři