Beachpřehazovaná s olympioniky

21.12.2016

Opět po roce si děti podpořené ČON mohly zahrát beachpřehazovanou v Beachklubu Ládví se svými oblíbenými sportovci! Tradiční setkání na písku v předvánočním čase se neslo ve sportovním a přátelském duchu. U dětských týmů se střídali pomocníci z řad olympioniků. David Svoboda si tak zahrál se sehranou partou z dětského domova proti skupině Jirky Prskavce, který měl tým výškově menších a mladších sportovců. Vždy ale nerozhoduje pouze výška! Honza Kuf hrál s týmem, kde převládaly dívky a na druhou stranu sítě se postavil Lukáš Trefil s nabuzenými loňskými vítězi. Né vždy se však historie opakuje! Anežka Drahotová se zapojila do týmu dětí a ihned si zapamatovala jména všech hráčů! Děti to měly jednodušší, i tak bylo pěkné slyšet “Anežko, tvůj míč”. Do finálových bojů již žádný olympionik nezasáhl, to se hrálo spravedlivě bez “talismanů”. Všechny děti po turnaji našly zaslouženě dárečky pod vánočním stromečkem a energii doplnily řízkem a bramborovým salátem.

“Dětem jsem tuto stravu samozřejmě nemohl rozmlouvat, blíží se vánoce a to si neodepřu ani já. Navíc to (pozn.beachpřehazovaná) vypadá jako sranda, ale když se do toho člověk opře, je mu hned pořádné vedro. A já to nechtěl dětem kazit! Jsou to moc fajn chvíle, když se všichni baví tím, co dělají.” dodává David Svoboda.