Rekordní počet podpořených dětí!

31.3.2017

Děti ze sociálně slabých rodin, dětských domovů i z pěstounské péče budou mít život zase o kousek veselejší. Komise České olympijské nadace jim totiž na svém posledním zasedání 29. března schválila příspěvek na financování sportovních aktivit. A jejich počet je tentokrát rekordní! O pomoc požádalo 212 mladých sportovců, respektive jejich zákonných zástupců. Podporu nakonec získává 186 z nich v celkové částce 1 294 800 Kč – 74 dívek a 112 chlapců se tak bude moci s větší pohodou věnovat 44 nejrůznějším sportům.

„Myslím si, že je potřeba pomoci, když je nějaké dítě v nevýhodě,“ říká tenistka Andrea Hlaváčková a zároveň se těší na příležitost dalšího osobního setkání s podpořenými dětmi v rámci plnění sportovních snů.

CON Zasedani_16

Také další patroni, rychlostní kanoista Jan Štěrba a běžec na lyžích Martin Jakš, podpořili rozhodnutí komise o přidělení rekordní částky. „Mladým sportovcům přeji hlavně to, aby měli ze sportovních aktivit radost,“ vzkazuje Jakš.

Svého hlasu využil i předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval a prezident ČON Jan Železný. Hlasování znovu proběhlo v elektronickém formátu, díky němuž se aktivně zapojují i časově zaneprázdnění sportovci.

„Je skvělé, že se nám daří navyšovat počty podpořených a více dětí tak může vesele sportovat. I díky našim partnerům máme prostředky ještě na daleko větší pomoc,“ vysvětluje Martina Voříšková, manažerka České olympijské nadace. „Zaměřili jsme se proto na mediální propagaci a šíření informací o činnosti nadace tak, aby se dostaly k potenciálním žadatelům o příspěvek.“

Nadace už podpořila 1 449 dětí z celé České republiky a to částkou 8 297 760 korun. Tyto peníze mohou rodiny dětí, pro něž je problematické financovat sportování potomků, použít na sportovní vybavení, členské příspěvky, kempy nebo soustředění.

Partnery České olympijské nadace jsou společnost Sazka a Česká televize.

Partneři