Sporten věnoval nadaci 40 párů běžek a běžeckého vybavení

19.9.2018

V Novém Městě na Moravě se v bouřlivé atmosféře sbírají ty nejcennější biatlonové úspěchy. V sobotu 8. září se zde ale konala akce s názvem Charitativní běh pro dětské oddělení Nemocnice NMNM, která udělala dvojnásobnou radost.

Dopoledne se zde konal běh, jehož startovné bylo dobrovolné a celý jeho výtěžek šel na podporu právě dětského oddělení místní nemocnice. Děti a rodiče z České olympijské nadace svou účastí tuto myšlenku podpořili a také se závodu zúčastnili.

„Danča si na dětském oddělení také pár dní poležela a bylo o ní skvěle postaráno. Personál byl milý a péče profesionální, proto jsme rádi, že jsme se díky ČON o akci dozvěděli a můžeme nemocnici podpořit“ uvádí maminka jedenáctileté Daniely, kterou ČON podporuje.

B 223 B 020

Celá akce se konala v příjemné atmosféře krásné novoměstské přírody a samotný závod vedl okolím biatlonového stadionu. Krátce po poledni dostala celá akce dvojnásobný charitativní rozměr a to díky firmě Sporten, která České olympijské nadaci věnovala 40 párů běžek a běžeckého vybavení. Po oficiálním předání šeku putovaly první běžecké sety nadací podpořeným dětem z Dětského domova v Lipníku nad Bečvou.

Děkujeme, že spolu s námi pomáháte dětem sportovat! Díky vám budou děti moci v zimě zažít mnoho krásných okamžiků a někteří se naučí i něco nového. Nejen cenné úspěchy, ale také potřebné dobro a radost umí vykouzlit Nové Město na Moravě.

Celou fotogalerii z této akce si můžete prohlédnout zde.

Sporten_bile_pozadi_trikolora_obrys

Partneři