Benefiční turnaj beachvolejbalistů opět lámal rekordy!

6.12.2018

I letos se sešla česká beachvolejbalová rodina na tradiční akci „Vyber si, vydraž si, zahraj si.“ Devatenáct špičkových hráček a hráčů vybíralo peníze na podporu celkem šestnácti neziskových organizací. Vybralo se rekordních 756 tisíc korun. Za sedm ročníků tak beachvolejbalisté získali pro charitu celkem už 2 700 000 korun.

46831172_1974554082636987_5791412637266870272_n

Díky novému systému online dražení si letos zájemci mohli koupit pro turnaj rekordní počet hráčů. Každý z nich si sám určil organizaci nebo hendikepovanou osobu, pro kterou se snažil vybrat co nejvíce financí. Stříbrný medailista z World Tour 1* Marcel Mysliveček se rozhodl předat vydraženou částku za sebe, tedy 13 000 Kč, České olympijské nadaci. S jeho týmovým kolegou, Martinem Piherou, pak navíc společně do nadace věnovali částku 11 975 korun. Celkem to znamená krásných 24 975 korun pro mladé sportovce, kteří shánějí finance na své sportování.

Nejdražší hráčkou se stala Martina Maixnerová (za 70 000 korun), mezi muži pak kraloval stejně jako vloni Jindřich Weiss (vydražen za 50 500 korun).

V rámci benefičního večera plážoví volejbalisté veřejně poděkovali Kristýně Hoidarové Kolocové za její úspěšnou kariéru, když jí aplaudovalo více než dvě stě z nich. Kiki věnovala dres z Olympiády v Londýně, jenž se vydražil za 20 000 korun.

“Opět jsme byli příjemně zaskočeni výsledkem dražby. Už vloni jsme si mysleli, že jsme na maximu možného, ale přesto letos lidé věnovali o 120 000 korun více. Síla české beachvolejbalové komunity je podle mě mimořádná.” hodnotí letošní akci její zakladatel Martin Tichý.

Česká olympijská nadace je hrdě součástí této jedinečné akce!

46778420_1974540952638300_6348329913983959040_n

LogoB