Sympozium sportovní medicíny

29.3.2019

Ve dnech 21. – 23. 3. 2019 se konalo v Dříteči poblíž Pardubic Sympozium sportovní medicíny, soubor odborných přednášek zabývajících se sportovní lékařskou problematikou, psychologií, výživou, antidopingem a dalšími příbuznými oblastmi, které jsou důležité pro kvalitní přípravu české sportovní reprezentace. „Myslím, že za poslední tři nebo čtyři ročníky jsme měli nejkvalitnější program. Letošní ročník Sympozia sportovní medicíny hodnotím velmi kladně i vzhledem k nejvyššímu počtu registrovaných účastníků,“ řekl Jiří Neumann, šéflékař Českého olympijského týmu a jeden z hlavních organizátorů akce. V rámci Sympozia sportovní medicíny se konal běžecký závod Grand Prix Dříteč. Zúčastnily se ho i 3 děti podporované Českou olympijskou nadací, které měly následně, díky vstřícnosti organizátorů, možnost vyzkoušet si golf pod vedením zkušeného trenéra. Počasí vyšlo krásně, doprovodný program byl bohatý a mezi aktivitami se dalo narazit na opravdu zajímavé osobnosti. Podívejte se sami.

Photo 23-03-2019, 12 30 02

Ambasadory Grand Prix Dříteč byli Zdeněk Šafránek, Imrich Bugár, Roman Šebrle a Jakub Holuša. „Běhu se zúčastnilo více než pět set závodníků, i tady se jednalo o rekordní počet. Určitě pomohlo skvělé jarní počasí, ale na druhou stranu se Grand Prix Dříteč již dostává do povědomí běžců. Od začátku pořádáme běhy pro všechny kategorie od nejmenších dětí, pro které je připravena padesátimetrová trať. Závod se vydařil počtem účastníků i výkony,“ dodal Jiří Neumann.

V rámci Sympozia sportovní medicíny získala Česká olympijská nadace finanční příspěvek. Děkujeme všem organizátorům za možnost být na této krásné akci a těšíme se na další spolupráci.

Podívejte se, jak to na Sympoziu probíhalo!

Partneři