Zlatá tretra 2019

30.6.2019

V zákulisí elitního mítinku. Děti z nadace vyzkoušely atmosféru Zlaté tretry!

Prohlídka zázemí, focení se slavnými atlety či divácká účast v hlavním programu – to vše čekalo na 15 dětí, které podporuje Česká olympijská nadace v rámci prestižního atletického mítinku Zlatá tretra v Ostravě. „Ne všechny děti mají stejné podmínky a ta naše nadace podporuje děti ze sociálně slabých rodin,“ říká Jan Železný, trojnásobný olympijský vítěz i mistr světa v hodu oštěpem a také prezident České olympijské nadace i ředitel mítinku Zlatá tretra.

Nadační děti se potkaly s hvězdami královny sportu a vyzkoušely si například i to, jak zdolat překážku zvanou vodní příkop. „Všichni byli, věřím, spokojeni a super bylo, že jsme měli místa úplně nahoře, ani slunce nám nevadilo, ani déšť na nás nemohl. Moc Vám děkujeme,“ napsali rodiče Ludmila a Filip Čupkovi.

Jejich třináctiletý syn Filip se věnuje střelbě ze vzduchové pistole. „Nadace mi pomáhá například v tom, že mi dává peníze na soustředění, na závody, které se platí nebo na různé pomůcky,“ vypočítává Čupka mladší.

foto5    foto

Více fotografií najdete ZDE.

Video najdete ZDE.