Česká olympijská nadace oslavila 7. narozeniny

19.12.2019

Benefičním koncertem v renovovaných prostorách Národního muzea oslavila ve čtvrtek 12. prosince Česká olympijská nadace sedm let svého fungování. Na slavnostní večer v duchu vážné hudby přišli popřát také olympijská vítězka ve veslování z Londýna Miroslava Topinková Knapková a stříbrný medailista z téže olympiády ve vodním slalomu Vavřinec Hradilek. Nadace pomáhá dětem ze sociálně slabších rodin, kterým brání ve sportu tíživá finanční situace.

Benefiční koncert ČON

Mirka Topinková Knapková a Vavřinec Hradilek se stali patrony v roce 2012, kdy vybojovali své olympijské medaile. Nadace vznikla tentýž rok 12. 12. „Děti mají sport v genech. Já to vidím na své dceři, minule rozkázala ‚běhat‘ a museli jsme všichni utíkat kolem jídelního stolu pořád dokola,“ usmívala se maminka dvouleté dcery Adélky. „Takže je dobře, že nadace existuje a nedostatek financí nemusí bránit dětem ve sportování,“ doplnila skifařka, která se po narození potomka vrátila ke kariéře.

Patrony nadace se mohou stát všichni olympijští medailisté. Vavřinec Hradilek patří mezi ty nejaktivnější a podílí se na výběru dětí, které nadace podpoří. „ Do nadace chodí plno krásných příběhů a já mám tu čest se podílet na rozdělování peněz. Je skvělé pak vidět děti, které jsou díky sportu šťastné,“ uvedl Vavřinec, jeden z našich patronů.

Benefiční koncert ČON

O kulturní zážitek se postarali violoncellista Tomáš Jamník, vítěz řady prestižních soutěží a vyhledávaný sólista předních světových scén, a houslistka Eliška Kukalová. Nadace za sedm let svého fungování podpořila 2700 dětí celkovou částkou bezmála 16 milionů korun a stále cílí na šťastnější děti díky sportu i díky podpoře dobrovolných přispěvatelů, drobných dárců i partnerských spoluprací.

Benefiční koncert ČON

Všech dárců a spoluprací si v nadaci velmi vážíme a pevně věříme, že i v roce 2020 budeme moci pomáhat tam, kde je to potřeba.

Všechny fotografie z Benefičního koncertu si můžete prohlédnout ZDE.