T-Mobile Olympijský běh

2.11.2020

Jiný den, ale myšlenky a důvody zůstaly stejné. Letos se kvůli koronaviru T-Mobile Olympijský běh přesunul z červnového termínu na září. V novém termínu se běžci rozběhli na 83 místech po celé České republice.

První ročník odstartoval Emil Zátopek v roce 1987 a od té doby se Olympijský běh koná každý rok a rozrůstá se do všech koutů republiky. Za poslední čtyři roky se událost stala největší běžeckou akcí roku. Letos se ambasadory běhu stali Andrea Sestini Hlaváčková a Michal Krčmář, oba dva jsou zároveň patroni nadace, se kterými se děti mohly setkat v rámci natáčení spotu pro letošní ročník T-Mobile Olympijského běhu.

REI_8236 REI_8373

I v letošním roce běh symbolizoval oslavu olympijských hodnot a myšlenek, radost z pohybu a také podporu České olympijské nadace. Každý kdo se postavil na start, tak částí svého startovného přispěl na konto ČON. Letos byla opět možnost vybranou částku ještě navýšit díky aplikace ČEZ “EPP – Pomáhej pohybem!” o krásných 100 000 Kč, což se podařilo. Díky všem běžcům, aplikaci a také několika pořadatelům, kteří se vzdali své odměny za pořádání ve prospěch nadace, se v letošním roce vybralo rekordních 495 609 Kč.

IMG-20200918-WA0009

Na start se kromě známých sportovců a osobností postavili také děti a rodiče z České olympijské nadace, kteří si atmosféru celé akce moc chválili.

“Chtěla bych moc poděkovat za pozvání a možnost účastnit se T-Mobile Olympijského běhu. V letošním roce jsme se zúčastnili poprvé a syn Karel se umístil na krásném druhém místě na 5 km trati. Připsal si tak další sportovní úspěch do své sbírky a byl moc šťastný.” poslala poděkování a radost z úspěchu Karlova maminka.

kaška