Den s námi v Tachově

4.11.2020

Den s námi a rodinou je den, který pravidelně pořádá náš spřátelený Dětský domov v Tachově. Jeho cílem je poukázat na to, jaké štěstí je, když je člověk součástí fungující rodiny a také to, že i děti z dětského domova mají své sny, přání, potřebují lásku a občas trochu zlobí, tak jako jejich vrstevníci vyrůstající v rodinách. Proto se letos konal už osmý ročník této akce, kde jsme byli poprvé jeho součástí.

V průběhu celého dne byl pro všechny příchozí připraven zajímavý program. Dopoledne patřilo rodinnému sedmiboji, ve kterém dvojice nebo vícečlenné týmy měly za úkol projít, vyzkoušet si a nasbírat, co nejvíce bodů z různých disciplín. Ať už to byla střelba z luku, jízda zručnosti na kole či koloběžce, malý běžecký okruh a další disciplíny. V sedmiboji byla zapojená i Česká olympijská nadace. Na našem stanovišti si děti i rodiče mohli vyzkoušet mini ping-pong nebo badminton.

20200919_110901 20200919_110913

Celý den pak byly součástí i doprovodné aktivity, děti skotačily na skákacím hradě, byla zde možnost malování na obličej nebo si třeba vyzkoušet šermířskou košili ze středověku.

Spolu s Českou olympijskou nadací do Tachova přijela také naše nejlepší kladivářka Kačka Šafránková, která rozdávala radost, úsměvy a dobrou náladu nejen dětem, ale i dospělým. Všichni, kdo přišli na naše stanoviště si tak mohli vyzkoušet a naučit se základy hodu v atletických disciplínách, potěžkat si atletické kladivo a vyzkoušet si různá průpravná cvičení.

20200919_140252

Odpoledne proběhlo vyhlášení rodinného sedmiboje a následoval hudební program dalších hostů. Na závěr dne také vystoupil Tachovský kolowrátek, folklórní skupina složená hlavně z dětí a příznivců dětského domova.

20200919_170914

Celá akce proběhla v krásných prostorách zahrady Muzea Českého lesa v Tachově. Většina organizátorů se skládala ze starších dětí a pracovníků dětského domova, kteří tak společnými silami připravili přátelské a pohodové odpoledne pro všechny příchozí. Během celého dne se najednou setřely rozdíly mezi všemi dětmi, které si spolu hrály a sdílely svou radost. Velké poděkování patří Kačce Šafránkové, která byla součástí celého dne a s chutí se věnovala všem, kteří přišli a také Dětskému domovu v Tachově, že se mu už osmým rokem daří dělat takovou krásnou akci, kde všechny starosti a rozdíly zůstávají za zdmi zahrady. Bylo úžasné být součástí celého dne a podpořit tuhle myšlenku.

Partneři