Sny se plní i na tatami – trénink s olympijským judistou Pavlem Petřikovem

4.6.2021

Sport má rád obecně, ale nejlíp se cítí na tatami. Judo ho naplňuje už roky, jeho snu však stály v cestě finanční komplikace. Osmnáctiletý Filip a jeho sestra žijí pouze s maminkou. Aby se Filip nemusel vzdát svého sportovníhu snu, podpořila jej již několikrát Česká olympijská nadace příspěvkem na potřebné vybavení nebo sportovní soustředění. U sportovního náčiní to ale neskončilo. Díky projektu Vánoční strom sportovních přání který Česká olympijská nadace podruhé připravila nad rámec obvyklé finanční podpory, se podařilo uskutečnit také jeho sen, zatrénovat si s olympijským judistou Pavlem Petřikovem. Podrobnosti o činnosti nadace najdete ZDE.

Za svým sportovním vzorem se Filip vypravil do JudoAcademy, kde jako malý dokonce sám trénoval. Čirou náhodou tak došlo k setkání i s jeho bývalým trénerem, což bylo pro oba příjemným překvapením. Na zdejší tatami navíc Filipa doprovodila jeho přítelkyně, která si pro svou diváckou premiéru nemohla vybrat lepší příležitost.

Česká olympijská nadace - Plnění snu - Judo - Pavel Petřikov

Filip s olympijským judistou absolvoval kompletní trénink, společně se rozcvičili a pustili se do boje v postoji i na zemi. “Bavilo mě to prvotní napětí, do poslední chvíle nevíte, kdo vlastně přijde,” líčil Pavel. “Věděl jsem jenom, že se jedná o Filipa z nadace, ale nic o tom, jaký je nebo co umí.” Od svého oblíbence dostal Filip v průběhu tréninku řadu rad a tipů, co při boji zlepšit.“S Pavlem jsem se chtěl setkat, protože je pro mě vzor jako judista i jako osobnost. Bavil mě s ním trénink jak na zemi, tak i v postoji. V obojím bych se určitě chtěl dál zlepšovat,” hodnotil Filip setkání se svým vzorem. Trénink si kromě Filipa užil i Pavel, který si pochvaloval jak Filipův zápal pro trénink, tak i skvělou organizaci a hladký průběh celé akce.

Na závěr došlo i na společné focení, nejen pro Filipa na památku, ale také pro výstavu České olympijské nadace, kde se objeví i snímky dokumentující příběhy podpořených mladých sportovců.

Česká olympijská nadace - Plnění snu - Judo - Pavel Petřikov

Partneři