Závod v obřím slalomu a setkání s olympioniky

3.4.2017

Poslední březnovou středu se v Harachově konal lyžařský exhibiční závod v obřím slalomu, který nesl název ČEZ KSN Cup pořádaný Klubem sportovních novinářů. Díky pořadatelům se této akce mohly zúčastnit i děti z dětského domova v Dolním Lánově, které Česká olympijská nadace podporuje. Marek, Sandra a Michal se díky této akci mohli setkat nejen s olympijskými medailisty Lukášem Krpálkem a Veronikou Vítkovou, kteří dětem společně s Andreou Zemanovou předali ceny, ale i s dalšími významnými sportovci.

„Jsme moc rádi, že jsme tuto příležitost dostali, protože setkat se s olympijským vítězem, to jsem si vždycky přál i já, pro děti to je obrovská motivace.“ řekl Boris Ševčík, který s dětmi do Harachova přijel.

Závodů se zúčastnili kromě sportovních novinářů také bývalý juniorský mistr světa ve slalomu a celkový vítěz harrachovského klání Filip Trejbal, někdejší čtyřnásobný vítěz Světového poháru a dvojnásobný mistr světa ve skikrosu Tomáš Kraus, na místě byli také Krpálkův trenér Petr Lacina, bývalí fotbalisté Petr Švancara s Luďkem Zelenou či dvakrát pátý muž ve vodním slalomu z olympijských her v Pekingu a Londýně Stanislav Ježek.

 

Partneři