Už jste slyšeli o projektu „Špačkoš“?

1.3.2019

Do sociálně ekologického projektu se zapojily desítky škol, které společnými silami nasbíraly 53 kilogramů starých, zlámaných a nepoužitelných tužek a pastelek, tzv. „špačků“! Z těch následně klienti v centru STROOM Dub u Prachatic, které poskytuje sociální služby osobám se zdravotním postižením, slepují umělecká díla. Jejich prvním výtvorem je krásná gorila, která bude k vidění v prodejně KOH-I-NOOR v pražské Vodičkově ulici, kde se zároveň rozhodlo o prodloužení spolupráce Českého olympijského výboru a společnosti KOH-I-NOOR HARDTMUTH.

52977049_2332226263467778_5695158352829480960_n

„Moc si toho vážíme, protože máme skvělého partnera, který nám pomáhá zábavnou formou ukazovat olympijské myšlenky zejména dětem. Daří se nám společně připravovat aktivity, které děti vedou ke sportu a zároveň podporují jejich tvořivost,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Jeden ze Špačkošů společně s dvěma mladými tenisty ozdobila – samozřejmě v tenisovém duchu – také Andrea Sestini Hlaváčková, patronka České olympijské nadace. „Obyčejně nic nevybarvuju, ale dodneška si všechno píšu tužkou do diáře. Mám ráda papír a normální knížky. Elektronickou formu psaní a čtení nebo elektronické kalendáře moc nemusím,“ řekla vítězka Turnaje mistryň a i grandslamových turnajů ve čtyřhře.

Umělecká díla ze „špačků“ se budou dražit ve prospěch České olympijské nadace, která bude moci následně podpořit další děti ve sportování!

Další fotografie si můžete prohlédnout v naší fotogalerii ZDE.

Partneři