Setkání s olympioniky a běžecký závod pod Kunětickou horou

2.9.2020

V malebném prostředí poblíž Kunětické hory se sešla nejen česká sportovní esa. Olympijský šampion v moderním pětiboji David Svoboda nebo třeba maratonkyně Eva Vrabcová Nývltová se postavili na start už pátého ročníku Grand Prix Dříteč. „Okruh vede kolem místního golfového hřiště a závodí tu všechny věkové kategorie,“ řekl Jiří Neumann, šéflékař českého olympijského týmu a zároveň pořadatel tohoto běžeckého klání.

REI_0556 REI_0872

Závod, který se měl původně konat už v březnu, byli pořadatelé kvůli koronaviru nuceni přesunout na srpen. Tento přesun ovšem neubral na pohodové a rodinné atmosféře celé akce. Díky zázemí resortu se zde den před závodem konalo zasedání Komise sportovců ČOV a většina z nich zůstala do druhého dne, aby se účastnila i samotného závodu. To byla krásná příležitost splnit sny a přání dalším dětem z České olympijské nadace. Na děti čekalo setkání s patrony nadace Davidem Svobodou a Jirkou Ježkem, ale také s Tomášem Vernerem, Ilčou Burgrovou, Nikolou Kučerovou a dalšími olympioniky. Kromě samotných závodů v jednotlivých kategoriích, bylo pro děti a rodiče připraveno zázemí s občerstvením, které měli společně se sportovci. Celé dopoledne ovšem všichni strávili venku. Sportovci fandili dětem podél trati a v cíli pak sdíleli společnou radost. V průběhu dne si pak všichni spolu povídali, děti se ptaly sportovců a i sportovci dětí na nejrůznější zvídavé otázky. Když přišly na řadu závody dospělých, tak stejně jako sportovci fandily dětem, tak i děti hlasitě povzbuzovaly své sportovní vzory při doběhu do cíle. Po obědě se mladí členové nadace přesunuli na golfové hřiště a pod vedením skvělé trenérky se naučily základy tohoto krásného sportu. Celý den byl plný smíchu, dobré nálady, obdivuhodných běžeckých výkonů a čiré radosti.

REI_5004 REI_4999

“Moc děkujeme za krásně prožitý den a úžasný zážitek.”, “Ještě jednou děkujeme, že jsme se mohly účastnit dnešní skvělé akce. Vaneska si to moc užila a budeme mít nač vzpomínat.” takové byly pocity po celém dni od rodičů a dětí.

Velké poděkování na závěr patří pořadatelům, kteří se postarali o krásný závod, připravili úžasné zázemí a umožnili dětem a rodičům strávit takovýto den.

Podívejte se sami, fotogalerii najdete ZDE.

Partneři