Děti trénovaly s elitními sportovci

3.11.2013

Projekt Česká olympijský nadace podporuje děti ze sociálně slabých rodin nebo v tíživé finanční situaci. Nadace nepomáhá jen penězi, ale působí i výchovně.  „Chceme, aby se děti potkávaly se svými vzory a měli další motivaci do sportování,“ řekl prezident nadace Jan Železný.

Ten uspořádal pro podporované děti trénink spolu s jeho oštěpařskou skupinou. Kromě něj tak dorazila olympijská vítězka Bára Špotáková, mistr světa Vítězslav Veselý a olympionik Petr Frydrych.

„Všichni jsme oštěpaři, ale trénink jsme nevedli nějak jednostranně. Děti si mohly vyzkoušet třeba startování z bloků, nebo překážky. Hlavní je, že si s námi mohly popovídat a na cokoliv se zeptat. Viděly tak, že i ta slavná Bára je normální holka. Stejná jako oni,“ řekl Železný.

Mezi 22 dětmi, které dorazily na trénink na pražský Strahov byl např. běžec na lyžích, karatistka, fotbalista, atleti i hráčka boccie. „Pár atletických talentů jsem zaznamenal, ale nejdůležitější je, aby sport děti bavil a zůstaly u něj,“ tvrdil závěrem Jan Železný.

 

Partneři