Nadace slaví první narozeniny

12.12.2013

Přesně před rokem se narodila Česká olympijská nadace, která za prvních dvanáct měsíců své existence už pomohla 250 mladým sportovcům. K narozeninovým oslavám se přidaly i české florbalistky, jež na světovém šampionátu v Brně každým vstřeleným gólem přispívají tisícikorunou.

„Smyslem nadace je podpořit děti, kterým ve sportu brání nedostatek financí. Bylo by smutné přijít o budoucí sportovce jen proto, že nemohli jet na soustředění nebo neměli na zakoupení nového pádla,“ objasňuje cíl České olympijské nadace vodní slalomář Vavřinec Hradilek, jeden z patronů. „ČON“ podporuje děti od 6 do 18 let, hlavní je jejich chuť sportovat. Příspěvek dostávají děti z rodin, které pobírají příspěvky na dítě, a děti vyrůstající v sociálních ústavech.

Peníze putují vždy na konkrétní účel – výbavu, kurz, kroužek nebo soustředění. O konkrétní výši pomoci rozhoduje vždy komise složená z olympijských medailistů a zástupců Českého olympijského výboru. Přihlíží se ke konkrétním okolnostem a situaci. Žádat o příspěvek je možné přes online formulář na webu www.olympic.cz/nadace.

Hlavním partnerem České olympijské nadace je Sazka. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize.
Projekt ČON je součástí České nadace sportovní reprezentace.

Partneři