Vánoce na písku

16.12.2013

Už po deváté se letos setkali na krytých písečných kurtech na pražském Ládví olympionici a významné sportovní osobnosti s dětmi z dětských domovů a sociálně slabých rodin podpořených Českou olympijskou nadací. V neděli 15. prosince připravilo občanské sdružení Beachklub Ládví na svých kurtech turnaj v beachpřehazované. Pod stromečkem na písku byl pro každého účastníka turnaje připraven dárek. Setkání zakončila exhibice profesionálních plážových volejbalistů potmě, pouze za světel čelových lamp.

FOTOGRAFIE

S malými sportovci se setkali snowboardisté Eva Samková a Michal Novotný, vlajkonoš české výpravy v Londýně Petr Koukal (badminton), motocyklový jezdec Lukáš Pešek a vodní slalomářVávra Hradilek.

„Sport není jen zábava, ale i důležitá část výchovy dítěte. Při sportu se učí děti fair play, kolektivnímu jednání i komunikaci,“ říká olympionik Michal Novotný, pořadatel akce.

Občanské sdružení Beachklub Ládví pořádá pro znevýhodněné děti nejrůznější sportovní akce. Partnerem vánočního setkání byla letos Česká olympijská nadace, která svým projektem již podpořila 250 malých sportovců. Část z nich si den na Ládví užila také.

Foto: Václav Mudra

 

Partneři