Děti poměřily síly s mistrem světa

19.6.2014

Pavel Maslák, který letos získal zlato na halovém mistrovství světa v běhu na 400 metrů, a prezident České olympijském nadace Jan Železný se den před konáním 53. ročníku mítinku Zlatá tretra věnovali dětem podpořeným nadací.

Dvacítka mladých sportovců si v doprovodu atletických hvězd nejprve prohlédla ostravský stadion, na němž následující den zaběhl americký sprinter Justin Gatlin na stovce nejlepší výkon roku a domácí oštěpař Vítězslav Veselý třikrát přehodil 87 metrů.

Poté ale přišel na řadu závod, na který budou děti – jimž nadace díky finančnímu příspěvku umožnila sportovat – vzpomínat ještě dlouho. Jan Železný v roli startéra zahájil běh na 400 metrů, v němž Pavel Maslák doběhl až poslední! Důvod? Tři čtvrtiny trati totiž „Máslo“ běžel s malinkou holčičkou na zádech a poslední stovku pak doběhli společně.

Zážitky nebraly konce. Děti si vyzkoušely práci novinářů v tzv. mix zóně, kde stejně jako žurnalisté pokládaly otázky sportovcům. Pak dvě děvčata předvedla akrobatické gymnastické kousky a následně se děti setkaly na tréninkovém stadionu se zahraničními atlety. Na závěr si kluci a holky vychutnali kladivářkou soutěž, kterou vyhrál Maďar Krisztián Pars.

 

Partneři