Děti trénovaly s fotbalovou repre

3.9.2014

Devatenáct mladých fotbalistů, které finančně podpořila Česká olympijská nadace, zblízka sledovalo poslední trénink národní reprezentace před závěrečným přípravným zápasem před začátkem kvalifikace ME proti USA. Dětem náladu nezkazil ani lehký déšť, který se na pražskou Letnou snášel ve večerních hodinách. „Je to super!“ zaznívalo z lavičky, která bude během duelu patřit českému výběru trenéra Pavla Vrby.

„Pro mě znamená fotbal strašně moc. Je to jediná věc, při které nemusím myslet na nic jiného, neřešit žádné problémy,“ přiznal třeba sedmnáctiletý Ivan, který od devíti let žije v dětském domově a pevný řád je pro něj už železnou košilí: „Nebýt sportu, asi bych se dostal do pořádných průšvihů. Ale fotbal a tréninky mi to nedovolí.“

Trénink v Generali Aréně sledovat také prezident ČON Jan Železný, který převzal z rukou kapitána národního týmu Tomáše Rosického a obránce Michala Kadlece šek na 25 tisíc korun. „Pro děti jsou takového zážitky opravdu silné. Vidí na vlastní oči trénovat špičkové hráče,“ podotknul Železný a připomněl, že to není poprvé, kdy se nadace vydala za fotbalovou reprezentací. V červnu se mladí fotbaloví fanoušci setkali se svými idoly v Olomouci před přípravným utkáním s Rakušany.

Ambasadorky Sazka Olympijského víceboje, nejlepší české plážové volejbalistky, Kristýna Kolocová a Markéta Sluková se spolu s obráncem Danielem Pudilem a trenérem Pavlem Vrbou zapojily do penaltového rozstřelu proti brankáři Petru Čechovi. Děti z nadace pak kopaly pokutové kopy na dalšího gólmana Tomáše Vaclíka.

Česká olympijská nadace finančně podporuje mladé sportovce od 6 do 18 let ze sociálně slabších rodin nebo sociálních ústavů. Podpora jde vždy na konkrétní účel (sportovní vybavení, sportovní kurzy, soustředění apod.). Nadace také dětem plní sny a zprostředkovává setkání s vrcholovými sportovci. Dalším bude v polovině září trojnásobný mistr světa, veslař Ondřej Synek.

Hlavním partnerem nadace je Sazka.

9 8 7 6 5 4 3 2 1 fotbal

Partneři