Děti jezdily na Lipně na dračích lodích i na dvojskifu s Chalupou

23.5.2017

Jezdily na dračích lodích, na dvojskifu společně se stříbrným olympijským medailistou Václavem Chalupou a podívaly se také do nově otevřeného Království lesa. To všechno a mnoho dalšího prožily děti, které v jejich sportování podporuje Česká olympijská nadace. Při závodech na dračích lodích neměly společně se svými rodiči i zástupci nadace žádné velké ambice, šlo hlavně o zážitek.

„Trénink na závod dračích lodích u nás probíhal hodně individuálně, nemáme možnost sejít se dříve než tady na místě. Přesto se všichni moc snažili a bylo vidět, že umí táhnout za jeden provaz,“ chválila kapitánka nadační posádky Martina Voříšková. „Navíc jsme na lodi vezli i menší nebo handicapované děti, které jsou nadací podpořené, ale pádlovat nezvládnou. Ani to nebyl pro ostatní problém. Na lodi zářící oči malé Magdalenky, která má od narození dětskou mozkovou obrnu, byl dojemný zážitek i pro ostřílené kormidelníky z řad organizátorů,“ doplnila kapitánka.

Pro mnohé se stalo splněným snem veslování na Lipně s účastníkem pěti olympiád Václavem Chalupou, který založil VBK Lipno (Veslařský a bruslařský klub Lipno nad Vltavou), neboť o veslování je na lipenském jezeře velkým zájem. Všechny děti z nadace, které měly možnost se s veslařským velikánem projet, měly obrovský zážitek. „Škoda, že už dělám jiný sport, jinak bych se do toho pustil hned. Ta rychlost na hladině je super,“ okomentoval Nicky, kterého nadace podporuje v tenise.

Plnění dětských sportovních snů je jedním ze stěžejních úkolů nadace, vedle finanční pomoci s úhradou členských příspěvků, soustředění, či nákupem sportovního vybavení. Podpora jde mladým sportovcům, ať už dělají sport výkonnostně nebo rekreačně, a to jak sport olympijský, tak také neolympijský. Pokud máte vy, nebo někdo, koho znáte, nedostatek financí na sport dětí, obraťte se na Českou olympijskou nadaci. Žádosti o podporu do aktuálního kola se přijímají do 4. června.

Prohlédněte si fotogalerii zde