S ČT sport na vrchol – Lipno

14.2.2020

Tak jako minulý rok, i letos jsme se na přelomu ledna a února přesunuli s dětmi podpořenými Českou olympijskou nadací do Ski areálu Lipno, kde se konala zábavná sportovní akce České televize S ČT sport na vrchol.

Sobotní počasí bylo nádherné a sluníčko ukázalo prakticky jarní sílu. Teploměr v cíli závodu dosáhl v jednu chvíli dokonce 13 °C, ale hladký průběh závodu to rozhodně neohrozilo.

Hned ráno se děti spolu s rodiči zaregistrovali do lyžařských závodů v paralelním slalomu. Každý účastník musel závod sjet v červené i modré trati. Výsledný čas byl součtem časů z obou postavených drah, s možností jedné opravné jízdy.
Většina nadačních účastníků si poprvé vyzkoušeli jízdu v brankách. Jejich počáteční nervozita se rychle vytratila a všichni se do závodů pustili s vervou a odhodláním si závody naplno užít. Výkony byly obdivuhodné a po celou dobu nechyběl úsměv na tváři.

IMG_0188

Všichni zájemci, kteří se chtěli zlepšit ve svém lyžování, měli možnost využít výuku s lyžařským instruktorem.
Maminka i Vilém byli ze závodů i z lyžování s instruktorem nadšení: „Moc jsme si závody užili a velikým přínosem byl instruktor. Samotnou by mě nenapadlo se přihlásit do lyžařské školy, ale byl to opravdu skvělý nápad a doporučuji všem (i pokročilým) lyžařům na odbourání špatných návyků. Syn byl velmi nadšen a to nejen pochvalou instruktora za jeho lyžařskou techniku. Pochvala tedy patří i našemu instruktorovi, byl báječný, nechyběla mu trpělivost a zkrátka jsme se s ním cítili příjemně. Třešničkou na dortu byla pohodová atmosféra celého víkendu.“

Díky spolupráci s Českou televizí, která je hlavní mediální partner ČON, si členové nadace mohli opět zazávodit, poměřit své síly a užít si krásný víkend plný legrace.

Chtěla bych ještě jednou moc poděkovat celé olympijské nadaci, protože na Lipně to bylo moc hezké a Kačka i kluci byli nadšení. Vyprávěli si o tom celou cestu v autě a i další dny ve škole. Já si bohužel nemohu dovolit vzít je lyžovat, takže jsem za ně moc vděčná, že díky nadaci mohli.“ Taková jsou slova maminky Lenky, která se víkendu se svými dětmi také zúčastnila.

DSC_3252

Gratulujeme všem vítězům i účastníkům a těšíme se na příští ročník S ČT sport na vrchol. Skol!

Na fotografie z celého víkendu se můžete podívat ZDE

.