David Svoboda vzal děti do jízdárny

30.12.2013

Dětem z České olympijské nadace plnil během vánočních svátků sny moderní pětibojař David Svoboda. Olympijský vítěz pozval šest dětí do jízdárny u Poděbrad, kde je učil jezdit na koni.

Česká olympijská nadace má kromě poskytování finanční podpory za cíl plnit dětem přání týkající se sportu. Vedle mnohých proseb, jako je např. setkání s hokejistou Jaromírem Jágrem, oštěpařem Janem Železným a dalšími slavnými českými reprezentanty, si hodně dětí chce také vyzkoušet nejrůznější sporty, ke kterým není snadné se běžně dostat.

„Jsem jedním z patronů České olympijské nadace a jako moderní pětibojař mám přístup k mnoha sportům, které můžu zprostředkovat. Tentokrát jsme s mým jezdeckým trenérem Robertem Kopeckým přivítali ve stájích a na jízdárně šest dětí s rodiči, které si přály svézt se na koni,“ říká k programu svátečního setkání David Svoboda.

Některé děti už měly nějaké jezdecké zkušenosti, někdo z nich seděl na koni poprvé. „Půjčili jsme jim dvě hodné kobyly a po chvíli v kroku jsme zkoušeli s dětmi klusat i cválat. Neobešlo se to bez dvou pádů, ale vše bylo pod dohledem a nanejvýš bezpečné. Děti byly opravdu moc šikovné a očividně je to u koní hodně bavilo, pomáhaly nám i s čištěním koní před a po ježdění a dostat je ze sedla bylo skoro nemožné. Už se těším na příště, až se uvidím s dalšími u koní nebo třeba při šermu nebo při střelbě,“ slíbil David Svoboda.